ОБЩА ПРОФИЛАКТИКА

Йонна детоксикация

Методът се основава на научно откритие, удостоено с Нобелова награда за химия през 2003 година, което доказва възможността за възстановяване на нарушения електролитен баланс в човешкия организъм в резултат от натрупани токсини. Тази спа-процедура е 30-минутна и напълно безвредна, а нейният резултат може да бъде веднага видян и дори лабораторно изследван.

Под действието на йонен детоксикатор водата се разпада на йони. Вследствие чрез кръвния поток организмът се зарежда с отрицателни йони. Това активира функцияте на тялото да преработва веществата и да изхвърля токсините, укрепва имунната система, пречиства кръвта и предотвратява атеросклерозата, намалява натоварването на черния дроб, подобрява перисталтиката, намалява болките, ускорява зарастването на рани, подобрява работата на киселинното разграждане и премахва свободните радикали. Времетраене 30 минути – 38 лева


Светолечение с кварцова лампа

Кварцовата лампа действа лечебно и може да се прилага върху всяка част на тялото. Кварцът подсилва устойчивостта на човешкия организъм към болести и инфекции и мобилизира естествените му защитни сили. Бактерицидното му действие пречиства тялото от вредните микроорганизми. Ултравиолетовите лъчи са важен фактор за образуването на витамин Д в кожата. Те бързо убиват микробите и бактериите, намиращи се във въздуха и на повърхността на кожата.

Терапията с кварцова лампа е без странични ефекти и се възприема от клиентите като приятна, безболезнена и ефективна процедура. Тя е особено популярна при лечение на синузит. Достатъчни са само няколко минути, за да почувствате облекчение. За по-дълготраен ефект се препоръчват 14 нагревки ежедневно.

  • Цена на минута – 1 лев
  • Карта за 60 минути – 36 лева


Светолечение с Zepter Bioptron

През 1903 г. датският лекар Нийлс Риберг Финсен е удостоен с Нобелова награда по медицина за постиженията си в областта на светлинната терапия. Със създаването на първия уред за синтезирана слънчева светлина той лекува пациенти с кожна туберколоза и така поставя началото на съвременното светолечение.

Днес е известно, че човешкият организъм трансформира светлината в електрохимична енергия, която активира верига от биохимични реакции в клетките, които не се ограничават само до третирания участък, а рефлектират върху цялото тяло.

Светлинната терапия Bioptron е авангардна технология, базирана върху значимостта на поляризираната полихроматична светлина. Тя не излъчва само една дължина на светлинните вълни (като лазерната светлина), а широк спектър от вълни от видимата светлина и инфрачервения диапазон. Електромагнитният спектър на Bioptron не съдържа UV-лъчи.

Патентът Bioptron може да осигури клиничен успех с дълготрайни резултати в превенцията на редица медицински проблеми. Bioptron е спомагателен уред за лечение без известни неблагоприятни странични ефекти, произведен в Швейцария от реномираната Zepter Group.

Bioptron терапията може да се прилага като допълнително лечение при следните медицински индикации:

  • подпомагане лечението на рани
  • облекчаване на болката или намаляване на нейната интензивност
  • дерматологични нарушения и кожни проблеми
  • педиатрия
  • сезонни афективни разстройства
  • Цена на минута – 1 лев
  • Карта за 60 минути – 36 лева