SENSES BABY

С гордост Ви представяме единствената в България спа-програма за развитие двигателните умения на бебето. Технологията е заимствана от най-актуалните източноазиатски практики, популярни там до степен да бъдат прилагани дори в домашни условия. Въведена е в менюто на Senses от 2011-а година. Още в първите си месеци Senses Baby спечели доверието на световния гигант за бързооборотни стоки Procter & Gamble и взе участие в годишната кампания на тяхната реномирана марка за бебешки пелени Pampers.


Комплексна програма водна гимнастика и масаж

Перфектното съчетание за максимална грижа за вашето бебе е редуване на раздвижване с водна гимнастика и тонизиране с масажни процедури. Такава последователност привиква детския организъм отрано към нормален баланс между натоварване и мускулно и нервно стимулиране при отпуснато състояние.

При редовно приложение на програмата до навършване на препоръчителната възраст ще осигурите на бебчето си най-правилния възможен старт на физическото му развитие. В бъдеще с все по-масова загуба на двигателна култура вследствие технологичната среда темата за физическото изграждане на детето добива изключителна важност.

Nota bene! Масаж и гимнастика се правят на всички здрави кърмачета. Полезни са при: деца с ниско тегло, лош апетит, леки деформации на скелета, забавено двигателно и психическо развитие, често боледуващи деца, също така и при деца, застрашени или боледуващи от леки и средни форми на рахит. Процедурите се започват от 4-5-ата седмица след раждането.

Масажът и гимнастиката се забраняват при:

  • всички температурни състояния
  • тежък рахит
  • в активен стадий на рахит
  • кръвни и кожни заболявания
  • големи пъпни и ингвинални хернии
  • заболявания на сърцето, черния дроб, бъбреците, белия дроб, костната система

Времетраене 50-60 минути – 74 лева


Масаж за бебета

Като всеки човек бебето притежава седем „анализатора” – сетива, чрез които опознава света: зрителен, слухов, обонятелен, вкусов, тактилен, двигателен и вестибуларен. Масажът има за цел да предизвика някoи рефлективни реакции от страна на организма като подобряване на кръвообращението и лимфообращението, храненето на тъканите в цялото тяло, засилване на имунобиологичните защитни сили на организма и реактивността му. Времетраене 20-30 минути – 34 лева


Водна гимнастика за бебета

Активните движения във водата укрепват костната система, подобряват кръвообращението и дишането, нормализират мускулния тонус, формират важни двигателни умения и имат изключително благотворно влияние върху нервната система.

Здравословно занимание-игра, придружено с усмивки и топлина за здрав дух в здраво бебешко тяло!!

Скъпи родители, при желание от ваша страна за извършването на процедурата можете да донесете любима играчка на бебето, непромокаем памперс, както и ако предпочитате – негови хавлиени кърпи, масажното му масло и т.н. Процедурата се извършва с участието на родител. Поставянето на надуваемата яка е задължително!

Водната гимнастика се извършва на бебета от 4 седмици до 1 година. Времетраене 30 минути – 48 лева