ПРОЦЕДУРИ С АПАРАТУРА

Ултразвукова кавитация

Кавитацията е физичен феномен, научно регистриран за първи път в края на 19-и век. В козметичната практика той представлява разпад на течна или полутечна маса в условията на ниско налягане, създадено чрез нискочестотни вълни от уред, вследствие на които в течността се образуват микроскопични мехурчета. При изместване на вълните извън третираната зона налягането в същата маса се повишава обратно до нормалното и малките въздушни джобове имплодират под натиска на по-плътната течност около тях. Крайният резултат е разбиване на мастните натрупвания чрез генериране и след това спукване на мехурчета в тях. При този процес мастните тъкани се превръщат в течна субстанция, лесна за извеждане от тялото чрез лимфата и отделителната система.

Ултразвуковата кавитация е напълно безопасна неинвазивна методика, при която целостта на другите тъкани се запазва. Вълните, излъчвани от уреда за кавитация, са прецизно калкулирани, за да въздействат единствено на мастните депа.
Третираната зона се „облъчва“ с тях чрез въртеливо движения на накрайника по кожата.

За постигане на оптимални резултати е препоръчително кавитацията да се комбинира с радиочестотен лифтинг на тяло, здравословно хранене и двигателна активност.

Ултразвукова кавитация е противопоказна:

 • при чернодробни заболявания
 • по време на месечен цикъл
 • при зони с разширени вени
 • при бременни жени
 • при наличие на метални протези или пейсмейкър
 • по време на настинка или грип
 • не се прилага на лицето, шията, глезените, лимфните възли и ставите
 • при тежка хипертония, хиперлипидермия, диабет, проблеми на кръвоносните съдове, кръвообращенето и лимфните възли
 • при активни алергии на кожата, изгаряния на нейната повърхност, отворени или незараснали пресни рани
 • Времетраене 20 минути – 66 лева


Радиочестотен лифтинг на лице и тяло

Това е метаморфозна процедура, която изглажда фините бръчки, засилва циркулацията на кръвта, изглажда и стяга кожата на лицето и деколтето. Радиочестотният лифтинг комбинира биполярна радиочестота с импулсна светлина. Това е най-нов клас нехирургична терапия за видимо стягане, опъване, подмладяване на кожата на лицето. След 30-ата година кожата на лицето, особено лицевият контур, се отпуска, омеква, разтяга и придава тъжно и уморено изражение. Биполярната радиочестота прониква дълбоко в кожата, затопля тъканите и стимулира фибробластите. Отделеният от фибробластите колаген узрява, образува здрава мрежа и така създава условия за изпъване на фините бръчки. Комбинацията със светлинни вълни, които заглаждат повърхностния слой на кожата, води до ефект на стегнат, здрав и млад вид. Образуваните нови колагенови фибри извайват до съвършенство лицевия контур и цялостната еластичност на всяка отпусната зона.

Радиочестотният лифтинг на тяло се препоръчва за стягане на кожата след антицелулитни процедури като ултразвукова кавитация, антицелулитен масаж или вакуум.

Предимства:

 • лифтинг ефект
 • намаляване на оформените бръчки
 • подобряване вида на увредената от слънцето и възрастта кожа
 • стимулиране синтеза на нов колаген от дълбоката дерма
 • Времетраене 20 минути – 66 лева

Липолиза

Криотерапията или т.нар. липолиза представлява лечение чрез тъканно охлаждане от -5 градуса. Процедурата е ефективна за премахване на мазнините от корема, бедрата и хълбоците, отслабване, оформяне на линия, премахване на целулит и смекчаване на болка. Мастните клетки се разграждат по естествен начин и се забелязва постепенно намаляване на дебелината на слоя мазнина на третираното място, което води до отстраняване на мастните натрупвания. Ефектът на изтъняване на мастния слой е видим след 2 до 3 седмици.

Липолизата е безопасна, безболезнена и приятна охлаждаща процедура. Възможни са странични ефекти като зачервяване, посиняване и намалена сетивност.

Можете да избирате между следните зони:

 • бедра отпред
 • бедра отзад
 • седалище
 • бричове
 • корем
 • паласки
 • ръце
 • Времетраене 20 минути – 66 лева


Апаратен вакуум

Вакуум-апаратът е изцяло предназначен за борба с целулита. Той работи с една-единствена вендуза, подбрана от терапевта измежду няколко различни приставки според обработваната зона. Тази вендуза е в постоянно движение по тялото, като неговата цел е да отлепи кожата от подкожието и да подобри циркулацията на кръв и лимфа към кожата от дълбоките тъкани. Процедурата е относително агресивна и може да бъде болезнена. Времетраене 30 минути – 66 лева


Целутрон

Целутрон е по-познатото име на универсалния уред за електростимулацията на мускулите и тъканите. Това е съвременен метод за моделиране на тялото и поддържане на мускулния тонус с богати възможности за въздействие върху мускулните влакна и съединителната тъкан в зависимост от нейното състояние и търсения ефект. Този уред предизвиква свиване и отпускане на мускула, което се равнява на натоварване във фитнес зала. При него обаче се избягват всички рискове от натоварване на сърдечно-съдовата система, опорно-двигателния апарат и дихателната система.

Върху тялото се поставят електроди, прикрепени с колан. Насочената вълна произвежда нискочестотен импулс, който активира нервите, упражнява натиск върху мастните клетки и ги принуждава да отделят излишните течности и натрупвания. Електрическият импулс стимулира лимфната система, а също така и мускулите и кожата, така че може да се използва също и за подпомагащо лечението на различни заболявания. Целутронът е изключително подходящ за редукция на мастна тъкан в областта на ханша, бедрата, крайниците, както и за лифтинг на седалищните части, бюста и за обща мускулна стимулация. В корема и талията увеличава мускулната контракция, имитирайки физически упражнения, като по този начин стяга отпуснатите чести, оформя тънка талия и плосък корем. Мускулите на гръбнака се засилват, отпуснатите части се стягат и се премахват излишните мазнини. Засилването на гръбначните мускули помага за изправена стойка и облекчава работата на много органи. Излизайки от процедура, човек не получава мускулна треска, защото уредът има програма, неутрализираща болката в мускула.

Сеанси с целутрон не се извършват върху бременни жени, хора с тежки сърдечни заболявания, кожни заболявания и др. Времетраене 30 минути – 38 лева


Пресотерапия (лимфен дренаж)

Пресотерапията е модерен, ефективен и безболезнен метод със силен терапевтичен ефект на:

 • дълбокотъканен лимфен дренаж
 • резорбиране на отоците с освобождаващ и болкоуспокояващ ефект
 • активиране пасивната част на кръвообращението – вените и лимфните съдове и същевременно пробуждане метаболизма на кожните клетки
 • стимулиране дренажа на натрупаните токсини към прочистващите органи
 • разбиване на целулита, разнасяне на мастните натрупвания по тялото и коригиране на фигурата
 • успешно и бързо отслабване

Тайната на пресотерапията се състои в специалната екипировка, с която трябва да сте „облечени“ по време на процедурата. За краката се използват т.нар. ботуши, които се свързват към лимфотрон – апарат, който подава в отделните проблеми зони различно налягане от сгъстен въздух чрез последователно раздуване на пневматични маншети.

Методиката е противопоказна при едно или повече от следните заболявания и състояния: различни инфекции и дълбока венозна тромбоза на кръвоносните съдове; артериите; хемофилия; сърдечна и съдова недостатъчност; вкл. аритмии и епилепсия. Времетраене 20 минути – 38 лева