Професионален грим

Една от най-новите услуги в разширеното портфолио на Senses е, всъщност, доста творческа. Традиционно практикуван собственоръчно в домашни условия (или в колата за забавление на другите шофьори), гримът е задължителен реквизит в деня на голяма част на дамската ни клиентела. Професионално проектиран и положен обаче, той дава широк диапазон от идейни възможности.

Гримът може да промени излъчването на човек до неузнаваемост. В Senses правим разлика според повода, който той трябва да обслужи, но не се ограничаваме в обсъждането на по-креативни хрумвания с клиентите.


Класически дневен грим

Неизменна част от ежедневието на стилната дама, класическият грим е стандартно лек, ненатрапчив и кара лицето да изглежда максимално естествено. Удачен избор за срещи и работа в офиса или в града. Използват се топли цветове и светли нюанси. Цена – 45 лева.


Класически вечерен и винтидж грим

Вечерният грим не е прекалено силен, но балансирано подчертава красотата на лицето дори в полумрак или сред нощни светлини. Подходящ е за поводи като вечеря навън, коктейл, бар, романтична среща и др. Нанасят се тъмни или светли цветове според очите, използва се очна линия, която при винтидж грима е по-плътна и удебелена. Може да се акцентира върху устните с по ярък цвят. По желание на клиента могат да се поставят изкуствени мигли. Цена – 55 лева.

Винтидж грим


Опушен грим

Един от изящните и грациозни визуални стилове е така нареченият опушен грим. Той е наситен и с преливащи нюанси. Препоръчителен за вечерни тоалети и строго официални случаи, опушен грим може да се постигне с различни цветове. Важно е да се оформи сянка от преливащи се нюанси, които да подчертаят естествения очен контур и да придадат дълбочина на погледа. По желание на клиента могат да се добавят изкуствени мигли. Цена – 60 лева.


Парти-грим

Парти-гримът невинаги означава много ярък, наситен и цветен макиаж. Вечният повелител на парти-грима е блясъкът или така наречения glitter, но тези, които не са негови любители или се въздържат от ярки цветове, разполагат с алтернативни решения. Предлагаме разнообразие за всяко парти, на което сте поканени – от съвсем лек и небрежен грим през блестящ колорит до сценични превъплъщения за популярни забавни празници като Деня на Вси светии. Върху лицето може да се нанесе брокат, ярки и наситени сенки, очна линия, ярко червило или готически елементи. Цена – 60 лева.


Сватбен грим

В един от най-емоционалните дни в живота особено чувствителен елемент е сватбеният макиаж. На фона на преобладаващо светлите тонове в тоалета и декора гримът на булката трябва да изглежда нежен, деликатен и свеж. Важно е да се изберат правилни и светли сенки. Популярен избор са нежните прасковени, розови или коралови цветове, близки до естествените. За подчертаване на очите могат да се добавят меки пастелни нюанси на сиво, кафяво или патладжан. Ако в роклята или аксесоарите има златисти или сребърни нотки, може премерено да се добави съответстващ акцент и в грима.

Силно препоръчително е преди сватбения ден да се направи пробен грим за изясняване на концепцията и тестване на различни подходи.

Имаме приятния ангажимент да се погрижим сватбеният Ви грим да издържи повече от 8 часа до края на събитието. Предвид напрежението в такъв ден, за удобство в специалния случай на сватбен грим Senses предлага посещения на място в рамките на град София и област София. Стойността на посещението се калкулира допълнително според адреса. Цена – 70 лева.

Сватбен грим


Абитуриентски грим

Сам по себе си, абитуриентският бал е пилотна версия на бъдещите участия на младия човек във формални вечерни мероприятия с понякога бурен край. Затова свободата при абитуриентския грим е сравнително доста голяма. Допустимо е нанасянето на по-тежък или бляскав грим, опушен или арабски стил. Разбира се, следва той да бъде съчетан със стила и цвета на тоалета, както и формата на прическата. Основна негова функция е да прикрие недостатъците на младежката и да подчертае красотата. По желание може да се поставят и изкуствени мигли.

Тук отново издържливостта на грима е съществена и ще бъде осигурена. На бъдещите абитуриенти също препоръчваме пробен грим за очертаване на изискванията за крайния резултат.

Тъй като стандартно в абитуриентския сезон часовете са ограничени, е желателно предварително записване на час. Гримът се нанася за около 45-50 минути. Цена – 65 лева.


Сценичен грим

Истински творческата материя в тази секция идва със сценичния грим. Концептуален или не, той трябва да бъде съобразен със силата на светлината на сцената или снимачната площадка. Обикновено те са осветени с множество прожектори и филтри, които правят грима почти невидим. Затова е нужно тоновете върху лицето да бъдат наситени, макар на нормална дневна светлина дори стандартният лек сценичен грим да би изглеждал прекален. В общия случай той може да бъде силно опушен, блестящ, с добре подчертани скули и силно червило.

Поради активните действия на обекта на сцена или по време на снимки издържливостта на този вид грим е ключова. Използват се продукти, матиращи кожата, за да може гримът да издържи на всякакъв вид топлина и изпотяване.

С радост приемаме предизвикателството да пресъздадем литературни или драматургични образи за сцената според режисьорската им идея. Цена – 70 лева.


Грим за мъже

В днешно време гримът за мъже става все по-популярен. Без непременно да променя вида и лицевия контур на мъжа, той е част от желания му образ, който би покорил обща аудитория или дамско сърце. В класическия си вариант този тип грим е съвсем лек. Прикрива зачервявания, белези и несъвършенства по-лицето. Подходящ е за мъже, които са в областта на модата като актьори, модели, танцови атлети и публични личности. Може да се приложи при специален повод, за да прикрие евентуално изчервяване при притеснение. В мъжкия грим се използват предимно леки продукти като пудра, коректори, бронзант и балсам за устни. Цена – 40 лева.

грим за мъже


Пробен грим

Пробният грим е препоръчителен за абитуриентки и булки. За тях това са най-специалните дни и трябва да са сигурни, че ще изглеждат съвършено. Пробният грим дава възможност да добиете представа, как ще изглеждате на специалното Ви събитие, а ако има нужда от корекции – те да бъдат изяснени предварително. Цена – 45 лева.


Еднократни изкуствени мигли

Изкуствените мигли са добавка към изящния завършек на грима. За разлика от перманентните (дълготрайни) мигли, миглите в тази секция са предназначени да издържат продължителността на грима. Тези на цяла лента се поставят предимно на по-силен грим, а за по-лек като сватбения и дневния са подходящи миглите на снопчета. Цените варират в зависимост от качеството и вида им:

  • Мигли на лента от изкуствен косъм – 15 лева
  • Мигли на лента от среден клас косъм – 22 лева
  • Мигли на лента с косъм от норка – 37 лева
  • Мигли на снопчета от изкуствен косъм – 10 лева
  • Мигли на снопчета от естествен косъм – 25 лева